Jokamiesluokka

Jokamiehenluokka eli Jokkis on har­ras­ta­ja­mää­ril­tään suurin autourheilulaji. Jokkis on edullinen kilpa-autoilu luokka, jonka suhteellisen vapaat tekniset säännöt mahdollistavat kilpailussa käytetyn auton rakentamisen lähes kaikista siviili liikenteessä käytettävistä autoista.

Luokalle ominainen piirre on, että kilpailuun osallistuvat autot ovat sääntöjen mukaan myyntivelvoitteen alla. Näin ollen kilpailun jälkeen käytävässä os­to­tar­jous­me­net­te­lys­sä, autot ovat kaikkien kilpailijalisenssin ja lajitutkinnon omaavien harrastajien ostettavissa.
Mukaan kilpailemaan pääsee jo sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta, suoritettuaan ensin JM-tutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa sinä vuonna kun henkilö täyttää 15 vuotta. Nuorten luokassa alle 18-vuotiaat sekä pojat että tytöt voivat ajaa yhdessä. Alle 18-vuotiaat tytöt voivat osallistua naisten ja nuorten luokkaan, jos luokat ajetaan kilpailussa eri päivinä. Yleisessä luokassa kuljettajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Senioriluokkaan saa osallistua aikaisintaan täytettyään 50 vuotta. Kaikissa luokissa kuljettajilta vaaditaan tutkinnon lisäksi kilpailulisenssi, joka sisältää kilpailijan ta­pa­tur­ma­va­kuu­tuk­sen.
Radat ovat pääosilta soraratoja ja ratoja joissa on vaihtelevasti sora ja asfalttiosuuksia. Ratoja on noin 100 ympäri suomea. Muutamia kilpailuja ajetaan myös kokonaan asfaltilla eli moottoriradoilla. Talvella ajetaan sekä järvien jäällä että maalle jäädytetyillä radoilla.

Huipputasolla ajetaanSuomenmestaruuksia viidessä eri luokassa; JM SM Nuoret, JM SM Naiset, JM SM Yleinen EVK, JM SM Yleinen, sekä joukkuekilpailu JM SM Liiga. Jokamiehenluokassa ajetaan myös kansallisia joukkuekilpailuja.

Lahden ur­hei­luau­toi­li­joil­la on noin parikymmentä aktiivista jokkiksen harrastajaa. Vuosien saatossa seuramme jäsenet ovat pärjänneet kilpailuissa erinomaisesti niin isoissa kuin pienemmissäkin kilpailuissa.

Lahden Uan perinteinen väritys jokamiesluokan autoissa on punainen/valkoinen/sininen.

Tällä hetkellä seuralla ei ole "kotirataa" vaan harjoittelu tapahtuu omakustanteisesti lähialueiden radoilla.

Yhteyshenkilö:

Hanna Yrjölä

040-7413533

Kuvat: Fotohanski