Lahden Urheiluautoilijat Ry

Lahden Urheiluautoilijat Ry on perustettu vuonna 1963, ja se on yksi vanhimmista kotimaan au­tour­hei­luseu­rois­ta. Pitkän iän yhtenä salaisuutena on monipuolinen toiminta ja lajien kirjo.

Seurassamme on noin parisataa jäsentä ja harrastettavia lajeja on tällä hetkellä ralli, rallisprint, jokamiesluokka ja pienoisautoilu. Kaikista lajeista on vuosikymmenien aikana tullut paljon mestaruuksia, mainetta ja kunniaa.

Seura on ollut aikoinaan mukana järjestämässä kilpailuja useammassakin lajissa. Jäärata-ajoja järjestettiin mm. vuosina 1965-1972, on ollut autosuunnistusta ja formula kartingia.

Lahden Uan ensimmäinen oma ralli järjestettiin vuonna 1967, silloisella nimellään Lahti Ralli. Vuosien saatossa kilpailu vakiintui kilpailukalenteriin vuosikymmeniksi Salpausselkä-rallina.

Myös useita rallisprinttejä on ajettu Lahden Uan järjestämänä. Lahti Rallisprint ajettiin aluksi Ämmälän seudun hienoilla teillä, sieltä siirryttiin Hollolan Miekkiöön , jossa ajettiin toistakymmentä kertaa. Viime vuodet onkin sitten ajettu talvisprinttiä Villähteen Hokkarassa silloin kun sääolosuhteet on sen suoneet.

Maailmantilanne sekä vaihtelevat sääolosuhteet on viime aikoina hankaloittanut tapahtumien järjestämistä varsinkin talviaikaan.

Lahden urheiluautoilijat on ollut mukana myös perustamassa Lahti Historic Rallya, ja on ollut mukana järjestelyissä siitä asti.

Seuralla on toimisto, joka sijaitsee Hollolassa aivan valtatien varrella. Päivystyksiä pidetään toimistolla erikseen ilmoitettavina ajankohtina, yleensä kerran kuussa.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Lahden Ua

Instagram: lahden_ua