Henri Timonen - Jussi Kärpijoki. Kuva Taneli Niinimäki

Ralli

Ralli on Suomen seuratuin autourheilumuoto. Ralli on saavuttanut tukevan jalansijan suomalaisten sydämissä jo kuusi­kym­men­tä­lu­vul­ta lähtien, jolloin luotiin käsite "lentävät suomalaiset". Tämä perinne on jatkunut katkeamattomana aina näihin päiviin asti.

Rallia voi Suomessa harrastaa usealla eri tasolla ja useassa luokassa. Eritasoisia kilpailuja ajetaan, niin talvella kuin kesälläkin eri puolilla maata. Koska kilpailuissa on luokkia useille erilaisille autoille, on rallin harrastaminen mahdollista hyvinkin useilla erilaisilla tasoilla ja kustannuksilla, riippuen harrastajan päämääristä.

Edellytyksenä rallikilpailuun osallistumiselle I-ohjaajalle on voimassaoleva ajokortti, kilpailijalisenssi sekä rallin perustutkinto. II-ohjaajalta ei vaadita ajokorttia, mutta kilpailijalisenssi sekä rallin perustutkinto. Rallikilpailuissa auton tulee olla luokiteltuna joko kansallisesti tai kansainvälisesti johonkin tiettyyn ryhmään, sekä luokkaan. Lisäksi auton tulee olla tieliikenteeseen katsastettu. Tämän jälkeen sillä voi osallistua rallikilpailuun, jossa on luokka kyseiselle autolle.

Rallia harrastetaan seurassamme aktiivisesti, autokuntien määrä vaihtelee vuosittain. Seuralla on aikoinaan ollut järjestettävään omakin ralli, mutta viime vuosina on ollut sen suhteen hiljaisempaa. Pyrimme kuitenkin järjestämään vuosittain jäsenistöllemme har­joi­tus­mah­dol­li­suu­den seurakilpailun merkeissä.